Pijn onder het gewricht van de grote teen

Pijnlijke sesambeentjes

Pijn onder het gewricht van de grote teen bij het staan en lopen kan ontstaan doordat de sesambeentjes nu anders onder de grote teen liggen dan voor de operatie. Sesambeentjes zijn kleine botjes die zich onder het gewricht van de grote teen bevinden. Ze hebben een belangrijke functie hij het buigen van de grote teen.

Het botricheltje moet precies tussen de sesambeentjes liggen.

Bij een hallux valgus staan de sesambeentjes meestal niet meer precies onder het eerste middenvoetsbeentje. Als de correctie van de hallux valgus goed is uitgevoerd, dan staan de sesambeentjes wel weer netjes onder het eerste middenvoetsbeentje. Ook dat kan soms pijnklachten geven, omdat u niet gewend bent op die sesambeentjes te lopen. Over het algemeen zijn deze klachten een tijdelijk ongemak. Na 6 tot 12 maanden verdwijnen de klachten vanzelf. Bovendien zijn deze klachten goed te verhelpen met een ontlastende steunzool.

Het kan ook zijn dat uw operateur een te lange schroef gebruikt heeft, en dat u op het puntje van de schroef loopt. Dit is over het algemeen goed te zien op een röntgenfoto van de zijkant van uw voet. Niet iedere operateur maakt een dergelijke foto, dus het kan over het hoofd worden gezien!