Ontmoet dr. Bella van Dalen

Meer dan 20 jaar ervaring in voet- en enkeloperaties

Dr. Bella van Dalen, orthopedisch chirurg, is sinds 2011 werkzaam in de Bergmankliniek te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.

Ze heeft als speciale aandachtsgebieden problemen in de voorvoet, zoals hallux valgus, Mortons neuromen en hamertenen; problemen in de midden- en achtervoet, zoals slijtage van de voet- en enkelgewrichten en pees- en zenuwaandoeningen van de voet en enkel. Daarnaast is zij ook gespecialiseerd in second opinions. Ze heeft een ruime ervaring in allerhande operatietechnieken en heeft onder andere duizenden hallux valgus correcties uitgevoerd. Op de polikliniek heeft zij een multidisciplinaire ‘voetenstraat’ ingericht, waarmee ‘one-stop-shop’ mogelijk gemaakt wordt.

Samenwerking

Op de polikliniek werkt zij vanaf de eerste dag in de Bergmankliniek nauw samen met Robert Wonink, echografist en podoloog. Met echo onderzoek kan een heel goed inzicht worden gekregen in eventuele weefselschade van gewrichten, pezen en zenuwen.

Robert Wonink heeft zich gespecialiseerd als docent voor musculoskeletale echografie van voet en enkel, hij is actief in de European League Against Rheumatism (EULAR) en de OMERACT onderzoeksgroep. Hij werkt in internationaal verband voor Sonoskills, een organisatie die de beste echodocenten uitzendt over de hele wereld.

Voor de niet-operatieve zorg werkt zij samen met Rik Broekhoff, fysiotherapeut en podoloog. Hij is gespecialiseerd in conservatieve zorgtrajecten zoals fysiotherapie, orthopedische schoentechniek, podotherapie en braces.

Lidmaatschappen

Dr. Bella van Dalen is lid van: