Ontmoet de orthopedisch chirurg

Dr. I.V. van Dalen

Dokter Bella van Dalen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie, die zij cum laude afsloot, deed dokter van Dalen wetenschappelijk onderzoek naar de gebruiksmogelijkheden van biodegradeerbare materialen voor de interne fixatie van fracturen.

Haar specialisatie in Orthopedische Chirurgie volgde ze in het Academisch Ziekenhuis Groningen en het Martini Ziekenhuis in Groningen. Na haar registratie als Orthopedisch Chirurg deed zij een fellowship Voet en Enkel chirurgie aan de Universitaire Ziekenhuizen Leuven te België bij Prof Dr Dereymaeker. Na haar fellowship is dokter van Dalen anderhalf jaar staflid geweest bij de vakgroep Orthopedie van het Academisch Ziekenhuis Groningen, met als speciaal aandachtsgebied Voet en Enkel chirurgie.

In 2001 promoveerde zij aan de Universiteit van Groningen, het onderwerp van haar proefschrift was: ''Second opinions in de Orthopedische Praktijk''. Ze werkte 12 jaar als Orthopedisch Chirurg in het Flevoziekenhuis te Almere. Per april 2011 is zij werkzaam als Orthopedisch Chirurg gespecialiseerd in de Voet en Enkel chirurgie in de Kliniek voor Bewegingszorg in Naarden.

Naast haar reguliere werkzaamheden, zette dokter van Dalen zich in voor de verbetering van de orthopedische gezondheidszorg in ontwikkelingslanden en reisde voor het World Orthopaedic Concern naar Malawi en voor Orthopaedics Overseas naar Bhutan.

Lidmaatschappen

Dokter Bella van Dalen is lid van:

Ontmoet het team van dr. van Dalen