Zenuwschade in onderbeen en voet
Omdat de voet veel zenuwen heeft, zijn er ook veel plekken rond de voet waar een zenuwbeschadiging kan optreden. De klachten per zenuwbeschadiging zijn verschillend.
Wat zijn de oorzaken, klachten, diagnosen en behandelmogelijkheden van uw voetklacht? Hier vindt u alle informatie over algemene klachten.
Omdat de voet veel zenuwen heeft, zijn er ook veel plekken rond de voet waar een zenuwbeschadiging kan optreden. De klachten per zenuwbeschadiging zijn verschillend.
Gezwollen voeten en enkels komen veel voor. Het ontstaat vaak na lang lopen of staan en in de allermeeste gevallen is dit onschuldig.
Pijn die al lang bestaat, en waar geen oorzaak voor gevonden kan worden, wordt ook wel Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten genoemd.
Lymfoedeem betekent dat het lymfevocht ophoopt waardoor zwelling ontstaat. Lymfoedeem kan overal ontstaan en kan eenzijdig zijn, dat betekent dat links óf rechts is aangedaan, maar ook beide kanten kunnen aangedaan zijn.
Chronische pijn kan veroorzaakt worden doordat de reden van de pijn blijvend is, bijvoorbeeld bij slijtage aan een gewricht maar ook door een kapot pijnsysteem.
Na jaren pijn werd eindelijk de oorzaak gevonden: een zenuwgezwel. Dankzij goede echo’s kon ik snel verder geholpen worden.
Na jaren pijn te hebben gehad, eindelijk geholpen door een deskundige arts. Zeer tevreden met de behandeling!
Geen pijn gehad na de operatie. Alles is goed genezen en ik loop trots weer in sportschoenen. Een geweldige ervaring!
Nog nooit zulke mooie én pijnvrije voeten gehad. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet.
Zeer professioneel en vriendelijk team. Alles verliep soepel en met humor. Een 10/10 ervaring die ik iedereen gun.
Na meerdere operaties zie ik eindelijk duidelijk verschil. Ik ben nu al blij en kijk uit naar weer lopen op mijn hele voet.
Geweldig behandeld, geen problemen tijdens herstel. Ik ben zo tevreden dat ik in september voor de andere voet terugkom!
Pijnvrij lopen en een prachtig resultaat. De operatie viel me enorm mee en ik ben ontzettend blij met het herstel.
Na een eerdere mislukte operatie nu wél succes: weinig pijn, goed herstel en ik wandel alweer met de hond. Erg blij met het resultaat!
Ja, alle zorgverleners zijn paramedisch hoog opgeleid gespecialiseerd in voet- en enkelklachten.
Nee, als uw een afspraak maakt bij een expertisepraktijk, wordt u gezien door een gespecialiseerde zorgverlener. Zij of hij kan alleen of samen met de chirurg of de sportarts een diagnose gaan stellen en bij een goede diagnose een passend en effectief behandelplan opstellen.
Tijdens uw eerste afspraak zal de expert uw medische geschiedenis bespreken, een lichamelijk onderzoek uitvoeren en aanvullend echografisch onderzoek verrichten om te kunnen komen tot een echografische diagnose (werkdiagnose) of een combinatie van diagnoses die uw voet of enkelklacht kunnen verklaren. Daarmee kan een behandelplan opgesteld worden en kunnen, als dat nodig is, collega zorgprofessionals ingeschakeld worden.
Dit hangt af van uw zorgverzekering en het type behandeling. Over het algemeen wordt de zorg, verleent door onze zorgverlener in een expertisepraktijk vergoed vanuit de ‘aanvullende zorgverzekering’(AV). Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen.
Consult aanvragen
Onze collega's van het contact center staan voor u klaar! U kunt een consult aanvragen per telefoon, e-mail of via het contactformulier.