Pijnlijke bult aan binnenkant van de voet
Een pijnlijke bult (of knobbel) aan de binnenkant van de voet kan veroorzaakt worden door het os tibiale externum. Dit is een extra botje in de voet.
Wat zijn de oorzaken, klachten, diagnosen en behandelmogelijkheden van uw voetklacht? Hier vindt u alle informatie over middenvoetklachten.
Een pijnlijke bult (of knobbel) aan de binnenkant van de voet kan veroorzaakt worden door het os tibiale externum. Dit is een extra botje in de voet.
Rondom de tibialis anteriorpees (voorste scheenbeenspier) kunnen verschillende aandoeningen ontstaan, waaronder: een peesontsteking of een peesscheur.
Een bult op de wreef van de voet wordt ook wel ‘tarsal boss’ genoemd. Deze bobbel is een verdikking op de voetrug, midden op de voet.
De naam zegt het al; een platvoet is een platte voet. Bij een platvoet is de boog aan de binnenkant van de voet ingezakt of verdwenen.
Een holvoet is een voet met een abnormaal hoge wreef. Het peesblad in de voetzool is gespannen en de tenen hebben de neiging in een klauwstand te gaan staan.
Voetwortelartrose is slijtage van de gewrichtjes van de voetwreef. Artrose op de voetwreef komt vrij veel voor bij vrouwen boven de 55 jaar.
Amper pijn gehad na de operatie. Alles verliep soepel en professioneel. Al met al een zeer positieve ervaring.
Na meerdere mislukte operaties eindelijk geholpen. De pijn is bijna weg en ik ben heel tevreden over de zorg en behandeling!
Nog nooit zulke mooie én pijnvrije voeten gehad. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet.
Langdurige pijnklachten zijn verdwenen. De ingreep was succesvol en ik kan weer leuke schoenen dragen. Had ik het maar eerder gedaan!
Bij binnenkomst voelde ik me meteen op mijn gemak. Perfect behandeld en verzorgd – zelfs een dagopname voelt als thuiskomen.
Zeer geslaagde operatie, nauwelijks pijn gehad. Heldere begeleiding en goede service. Ik liep direct weer op gewone schoenen.
Weinig pijn en goed kunnen lopen dankzij de achter-loopschoen. Uitstekende zorg, begeleiding en nazorg!
Na drie operaties ben ik altijd pijnvrij geholpen met nauwelijks zichtbare littekens. Dr. van Dalen en het team zijn top!
Na jaren pijn te hebben gehad, eindelijk geholpen door een deskundige arts. Zeer tevreden met de behandeling!
Ja, alle zorgverleners zijn paramedisch hoog opgeleid gespecialiseerd in voet- en enkelklachten.
Nee, als uw een afspraak maakt bij een expertisepraktijk, wordt u gezien door een gespecialiseerde zorgverlener. Zij of hij kan alleen of samen met de chirurg of de sportarts een diagnose gaan stellen en bij een goede diagnose een passend en effectief behandelplan opstellen.
Tijdens uw eerste afspraak zal de expert uw medische geschiedenis bespreken, een lichamelijk onderzoek uitvoeren en aanvullend echografisch onderzoek verrichten om te kunnen komen tot een echografische diagnose (werkdiagnose) of een combinatie van diagnoses die uw voet of enkelklacht kunnen verklaren. Daarmee kan een behandelplan opgesteld worden en kunnen, als dat nodig is, collega zorgprofessionals ingeschakeld worden.
Dit hangt af van uw zorgverzekering en het type behandeling. Over het algemeen wordt de zorg, verleent door onze zorgverlener in een expertisepraktijk vergoed vanuit de ‘aanvullende zorgverzekering’(AV). Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen.
Consult aanvragen
Onze collega's van het contact center staan voor u klaar! U kunt een consult aanvragen per telefoon, e-mail of via het contactformulier.