Knobbels onder de voet (ziekte van Ledderhose)
Bij de ziekte van Ledderhose ontstaan harde knobbeltjes onder de voet. De Latijnse naam voor de aandoening is: plantaire fibromatose.
Wat zijn de oorzaken, klachten, diagnosen en behandelmogelijkheden van uw voetklacht? Hier vindt u alle informatie over voetzoolklachten.
Bij de ziekte van Ledderhose ontstaan harde knobbeltjes onder de voet. De Latijnse naam voor de aandoening is: plantaire fibromatose.
Teveel eelt zorgt, vooral in schoenen, voor extra druk op de huid onder het eelt. Dit kan heel pijnlijk zijn en door de extra druk wordt nog meer eelt aangemaakt.
Onder de hiel door loopt een zenuw van de binnenkant van de hiel naar de buitenkant. Deze zenuw van Baxter, bedient de spier die de kleine teen naar buiten kan laten bewegen.
Met pijn onder de voet wordt meestal pijn onder de bal van de voet bedoeld, het deel van de voorvoet wat u belast en waar u op loopt.
Een hielspoor is een botvormig uitsteeksel aan het hielbeen. Er zijn veel mensen met zo'n botuitsteeksel, maar slechts een klein gedeelte heeft hielpijn.
Het vetkussen onder de bal van de voet en de hiel kan dunner worden. Ook kan het vetkussen onder de voorvoet zich te ver naar voren verplaatsen.
Pijnlijke sesambeentjes wordt vaak (ten onrechte) sesamoïditis genoemd. Er zijn heel veel verschillende oorzaken te vinden voor pijnlijke sesambeentjes.
Zeer deskundige behandeling, prettige begeleiding en een vlotte nabehandeling. Ik ben zeer tevreden met het resultaat!
Na jaren pijn en verkeerde diagnoses kan ik eindelijk weer hardlopen – helemaal pijnvrij en ontzettend blij!
Twee operaties in één keer, alles tot in de puntjes geregeld. Zelfs de operatiedag zelf voelde verrassend prettig.
De operatie en het herstel vielen 100% mee. Geen pijn gehad en nu weer gewoon schoenen aan. Voor mij is het een succes!
Na jaren pijn loop ik nu weer 13 km om de dag. De pijn is draaglijk en mijn kwaliteit van leven is enorm verbeterd.
Bij binnenkomst voelde ik me meteen op mijn gemak. Perfect behandeld en verzorgd – zelfs een dagopname voelt als thuiskomen.
Zeer tevreden over de zorg en aandacht. De operatie ging goed, nauwelijks pijn gehad. Ik loop alweer zonder gips!
Pijnvrij lopen en een prachtig resultaat. De operatie viel me enorm mee en ik ben ontzettend blij met het herstel.
Na twee operaties loop ik weer hard en heb ik zonder moeite de 40 km van de 4Daagse gelopen – pijnvrij en vol trots!
Ja, alle zorgverleners zijn paramedisch hoog opgeleid gespecialiseerd in voet- en enkelklachten.
Nee, als uw een afspraak maakt bij een expertisepraktijk, wordt u gezien door een gespecialiseerde zorgverlener. Zij of hij kan alleen of samen met de chirurg of de sportarts een diagnose gaan stellen en bij een goede diagnose een passend en effectief behandelplan opstellen.
Tijdens uw eerste afspraak zal de expert uw medische geschiedenis bespreken, een lichamelijk onderzoek uitvoeren en aanvullend echografisch onderzoek verrichten om te kunnen komen tot een echografische diagnose (werkdiagnose) of een combinatie van diagnoses die uw voet of enkelklacht kunnen verklaren. Daarmee kan een behandelplan opgesteld worden en kunnen, als dat nodig is, collega zorgprofessionals ingeschakeld worden.
Dit hangt af van uw zorgverzekering en het type behandeling. Over het algemeen wordt de zorg, verleent door onze zorgverlener in een expertisepraktijk vergoed vanuit de ‘aanvullende zorgverzekering’(AV). Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen.
Consult aanvragen
Onze collega's van het contact center staan voor u klaar! U kunt een consult aanvragen per telefoon, e-mail of via het contactformulier.