Ontmoet de podologen

Lisette de Graauw

Het menselijke lichaam en bewegen heeft altijd mijn interesse gehad. Eerst studeerde ik fysiotherapie, maar gaandeweg raakte ik gefascineerd in de voet en enkel. Dit is een bijzonder complex, maar fascinerend deel van het lichaam. Op een paar vierkante centimeter kan veel gebeuren, wat een grote invloed kan hebben op het functioneren van het gehele lichaam. De voet is letterlijk het fundament.

Echografisch onderzoek om voet- en enkelklachten beter te begrijpen heeft sinds jaren mijn interesse. Inmiddels ben ik vele opleidingen en ervaringen rijker. Sinds 2012 werk ik parttime als echografist op de poli houdings- en bewegingszorg bij Bergmanclinics in Naarden. Ik werk nauw samen met gespecialiseerde orthopeden betreffende diagnostiek, echogeleide injecties en beleid. In mijn dagelijkse praktijk ervaar ik dat echografie een onmisbaar hulpmiddel is om de oorzaak van klachten in kaart te brengen. Ik zie vaak mensen die al jaren met klachten rondlopen. Dat hoeft vaak niet zo te zijn. De juiste diagnose is meestal de sleutel naar de oplossing. Daarnaast werk ik mijn eigen praktijk Podozorg Nieuwegein, waar ik echodiagnostiek gebruik als basis voor de behandeling.

Naast Registerpodoloog, podotherapeut en Advanced Practitioner Musculoskeletal Ultrasound voet & enkel, ben ik in 2021 afgestudeerd als MSc Podiatry aan de Engelse University of Brighton.

Ontmoet het team van dr. van Dalen

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.