Ontmoet de podologen

Mienke van der Goot

Na afronding van haar studie fysiotherapie in 1998 ontwikkelde zij bijzondere interesse voor enkel en voetproblematiek. De voet als fundament voor het menselijk bewegen.

Dit leidde tot een opleiding aan de Academie voor Podologie die in 2004 werd afgerond tot Registerpodoloog. Om de diagnostiek binnen haar behandelplan verder te optimaliseren, deed zij volgde zij de Basisopleiding Muskuloskeletal Ultrasound Enkel en Voet, enkele jaren later volgde een master Practitioner Muskuloskeletal Ultrasound.

De laatste 10 jaar is zij werkzaam bij Back in Shape Badhoevedorp, als fysiotherapeut en podoloog met speciale aandacht voor enkel en voetproblemen. Daarnaast heeft zij uitgebreide interesse in chronisch pijnproblematiek in bredere zin. Haar aanpak richt zich op het bio-psychosociale model. Een voet kan niet los gezien worden van de mens en geest.

In 2014 werd zij gevraagd om in de Bergman kliniek (locatie Naarden) te komen werken als echografiste van enkel en voet, in nauwe samenwerking met de sportarts en de orthopedisch chirurgen. Haar echografische kennis gecombineerd met de ervaring als fysiotherapeut en podoloog levert een breed analytisch vermogen op die voordelig is voor de patiënt.

Recent houdt zij zich ook bezig met “foot core training” ofwel voetentraining. Dit in nauwe samenwerking met de poli-orthopedie en in het bijzonder Dr. Van Dalen.

Ontmoet het team van dr. van Dalen

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.