Second opinion bij de Bergmankliniek

Bijna altijd kunt u bij ons terecht

Bijna altijd kunt u bij onze kliniek in Naarden terecht voor een tweede mening over uw voetklachten. Er zijn echter wel enkele (zeldzame) uitzonderingen. Als er na het lezen van de medische voorgeschiedenis belangrijke redenen zijn om aan te nemen dat het niet over een orthopedisch probleem gaat, zal een advies worden gegeven over welke specialist u het beste kunt raadplegen (bijvoorbeeld neurologen, reumatologen, pijnspecialisten of revalidatieartsen).

Wat is de wachttijd voor een second opinion?

Voor een second opinion hebben wij het dossier nodig uit het ziekenhuis waar u onder behandeling bent (geweest). U dient de medische informatie zelf op te vragen bij het betreffende ziekenhuis/kliniek en zorgt dat het dossier bij ons komt.

Zodra wij uw dossier hebben, zullen onze specialisten de informatie bekijken en bepalen welke afspraken gemaakt kunnen worden. Soms is er bijvoorbeeld aanvullende diagnostiek nodig, soms alleen een gesprek met een specialist. Hoe snel het traject gaat, is dus grotendeels afhankelijk van hoe snel wij uw dossier in huis hebben en welke aanvullende onderzoeken nodig zijn.

Goed om te weten

Als zelfstandig ziekenhuis moeten wij aan een aantal vereisten voldoen. Het gevolg daarvan is dat wij sommige patiënten niet kunnen/mogen behandelen. De belangrijkste algemene beperkingen zijn:

  • Patiënten met een MRSA-bacterie kunnen niet in onze kliniek in Naarden worden geopereerd.
  • Patiënten met een BMI hoger dan 40 kunnen wel in onze kliniek in Naarden terecht voor diagnostiek, maar kunnen hier niet geopereerd worden. (klik hier om uw BMI te berekenen)
  • Patiënten met een aandoening die (ernstige) beperking geeft in het dagelijks leven kunnen hier mogelijk niet geopereerd worden. Deze beoordeling wordt gedaan door onze anesthesioloog.
  • Patiënten die niet in onze kliniek in Naarden behandeld en/of geopereerd kunnen worden, kunnen wij een advies geven voor een behandelaar in een regulier ziekenhuis. Uiteraard kunnen patiënten ook kiezen voor behandeling in een ander ziekenhuis.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.