Orthopedische voorziening aan confectieschoenen (OVAC)

Wat is OVAC?

OVAC is een aanpassing aan uw eigen schoenen (dit zijn confectieschoenen). Zo kunt u op uw eigen schoenen blijven lopen en krijgt u toch die extra voorzieningen die uw voet nodig heeft.

Voorbeeld van een OVAC

Selecteer hieronder een onderwerp met betrekking tot een orthopedische voorziening aan confectieschoenen:

Aanpassing die past bij uw voet

Soms wordt de schoen alleen van binnen aangepast, soms worden ook de hak en zool aangepast. De schacht van uw schoen kan bijvoorbeeld verstevigd worden zodat uw enkel meer steun krijgt, of wanneer u een beenlengteverschil heeft, kan uw zool hierop worden aangepast. Er zijn heel veel aanpassingen mogelijk. De podoloog of podotherapeut zal samen met u kijken welke aanpassing nodig is voor uw voet.

Vind uw podoloog

Podozorg Nederland werkt samen met ‘schoenmaker aan huis’ speciaal voor die gevallen waar podotherapeutische oplossingen tekort schieten of als aanvulling op de therapie. In een aantal gevallen is het nodig om ook de schoentechnicus te betrekken bij de oplossing op maat.

Podozorg Nederland is een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien. En zo handelen zij; voor elke voetklacht de beste oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt!

Vind uw podoloog

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.