Welke behandelingen zijn er er bij pijn aan de groeischijf?

Geen operatie nodig!

In eerste instantie bestaat de behandeling van pijn aan de groeischijf altijd uit het aanpassen van de activiteiten. Met name het rennen en springen moeten verminderd worden. In de praktijk betekent dit dat het kind het beste kan spelen en sporten tot aan de pijngrens. Het is belangrijk dat de ouders hierin het kind goed begeleiden. Voor een kind is het heel vervelend als het niet meer kan spelen en sporten met leeftijdsgenootjes. Echter door de belasting te verminderen worden hevigere pijnklachten en een langere duur van pijnklachten voorkomen. Naast het verminderen van de belasting kan er ook gekozen worden voor een combinatie met andere niet-operatieve mogelijkheden.

Lees hieronder meer over de verschillende niet-operatieve behandelingen van pijn aan de groeischijf bij de hiel:

In het Hielpijncentrum werken alle behandelaars samen om de juiste mix van behandelingen gelijktijdig te kunnen verstrekken.

Ga naar het Hielpijncentrum

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.