Verwijderen vergroeiing

Bij jongere kinderen

Als uw kind nog jong genoeg is (meestal onder de 15-16 jaar) en er nog geen misvormingen of slijtage aan de gewrichten in de voet zijn, kan de vergroeiing in de voet met een operatie worden verwijderd.

Na de operatie wordt korte tijd gips gegeven, daarna moet er erg goed geoefend worden samen met een fysiotherapeut. In de maanden na de operatie kunnen er nog wel pijnklachten zijn, omdat de voet ineens wat meer bewegingsvrijheid krijgt, waar de voet niet aan gewend was. Die klachten zullen meestal langzaam verdwijnen. In 10% van de gevallen blijven na het verwijderen van de vergroeiing de pijnklachten bestaan. Indien de klachten blijven bestaan, is er nog de mogelijkheid om met een operatie de gewrichten in de voet vast te zetten.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.