Ervaring van Sonja

Zenuwbeknelling in de achtervoet

Geplaatst op 30-03-2017

Na bijna vier jaar iedere dag en nacht pijn in mijn enkel en voet, en het bezoek aan diverse neurologen en behandelingen op de pijnpoli, ben ik februari 2017 ben ik voor een second opinion over ''TTS klachten'' bij de heer Wonink (echografist) en Dr. van Dalen geweest . Tijdens de echo werd binnen een minuut een gezwel in de zenuw aan de binnenkant van mijn enkel (een zogenaamd 'schwannoom') gevonden.

Dr. van Dalen opereert zelf geen gezwellen aan zenuwen, dat is het werk van de neurochirurg. Ze heeft mij doorgestuurd naar dr. neurochirurg Pim van Ouwerkerk geweest (VUmc Amsterdam). Aardige man. Bij het bekijken van de echo's werd hij "extra blij", dit met name door de fantastische kwaliteit van de echo's die in de Bergman kliniek (locatie Naarden) gemaakt zijn.

Binnen één a twee maanden krijg ik een oproep en dan gaat de Schwannoom met behulp van monitoring gepeld worden, de neurochirurg had het letterlijk over een tomaatje pellen ;-).

Met vriendelijke groet,

Sonja Pragt-Karnaat

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.