Ervaring van Hans Leeuwenburgh

Instabiele enkel

Geplaatst op 15-10-2014

Leeftijd: 62 jaar

Op 2 december 2013 ben ik geopereerd aan mijn enkel. Van normaal lopen voor die datum was geen sprake meer. De klachten werden veroorzaakt door een geheel naar binnenvallende voet (verzwakte enkelbanden), waarbij door gemis aan kraakbeen aan de buitenzijde van de enkel zich veel pijn manifesteerde. Ook was door onbekende oorzaak een pees aan de binnenkant van de voet totaal gedegenereerd (afwikkelen van de voet was niet mogelijk).

Dr. I. van Dalen heeft een zeer gecompliceerde operatie uitgevoerd, waarbij na doorzagen van het scheenbeen en hielbeen de enkel gekanteld is en tevens is een pees getransplanteerd van de buiten- naar de binnenkant van de voet. Na een gipsperiode van 10 weken kan ik nu na 10 maanden dankzij therapie en veel sporten weer normaal lopen. Afgezien van af en toe wat stijfheid in het enkelgewricht (na intensief sporten) beschik ik weer over een herboren enkel. Ik ben Dr. van Dalen zeer erkentelijk en dankbaar voor de wonderbaarlijke prestatie die zij geleverd heeft.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.