Hakverhoging

Hakverhoging of aanpassing van de hiel van de schoen

Een extra hakstukje (talonette) onder beide hielen zorgt dat er minder druk komt op de slijmbeursontsteking in de schoen.

Soms is dit niet genoeg en moet de schoen zelf aangepast. Dit heet orthopedische voorziening aan confectieschoenen (OVAC). De hak van uw schoenen kan worden aangepast of de schoen kan bij de hiel worden uitgeknobbeld. Hierdoor is er meer ruimte voor de ontstoken slijmbeurs.

OVAC wordt gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering, informeer bij uw podoloog of podotherapeut naar de vergoedingsregels.


Hierboven ziet u links schoenen in originele staat en rechts schoenen die aangepast zijn met een afwikkelbalk.

Lees meer over OVAC

Vind uw podoloog

Podozorg Nederland is een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien. En zo handelen zij; voor elke voetklacht de beste oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

Vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt op podozorg.nl

Vind uw podoloog

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.