Orthopedische maatschoenen

Volledig op maat gemaakt

In een aantal gevallen kunnen de voetproblemen niet worden opgelost. Een volledig op maat gemaakte orthopedische schoen kan dan een uitkomst zijn. In een half hoge of een hoge orthopedische schoen, of laars(je) kan een enkel-voet-orthese (EVO) verwerkt worden. Dit is een steun om de enkel die voorkomt dat de voet (teveel) naar buiten kan kantelen. De zool van de schoen kan meehelpen om verzwikken tegen te gaan en het interieur van de schoen kan worden aangepast om de voet stabiel te houden tot en met de afzet van de voet bij elke stap.

Orthopedische schoenen worden vergoed door de zorgverzekering, minus een wettelijke eigen bijdrage. Informeer bij uw podoloog of podotherapeut naar de vergoedingsregels.

Foto door Schoenmaker aan Huis

Vind uw podoloog

Podozorg Nederland is een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien. En zo handelen zij; voor elke voetklacht de beste oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

Vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt op podozorg.nl

Vind uw podoloog

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.