Behandelingen metoperatie

Operatieve behandeling van een holvoet

Als ondanks alle maatregelen er toch teveel voetklachten blijven bestaan, kan een operatie uitkomst bieden. Voordat uw specialist besluit uw holvoet te opereren, wordt uw voet goed onderzocht. Er wordt gekeken naar de stand van de voet, of de voet flexibel of stijf is en hoe sterk de spieren in de voet zijn.

Doel van opereren

Met een operatie krijgt u nooit een helemaal normale voet. Het doel van een operatie is dat u een beschoeibare voet krijgt, die u plat op de grond kunt zetten en die minder pijnklachten geeft. Soms is het nodig om meerdere malen te opereren, zeker als de voetmisvormingen in de loop van de tijd toenemen.

Uw specialist moet vaak meerdere correcties doen aan de stand van de voet, afhankelijk van de toestand van uw voet. Meestal moeten er in één operatie meerdere correcties gedaan worden. Hieronder leest u meer over de verschillende mogelijke correcties:

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.