Steunzolen

Verminderen van druk

Door te zorgen dat er minder druk komt op de sesambeentjes, kan de pijn verminderen en kunnen de sesambeentjes soms zelfs herstellen. Speciaal voor dit doel kan een steunzool gemaakt worden waarmee uw sesambeentjes (veel) minder hard op de grond drukken. In milde gevallen kan een steunzool voldoende zijn om u weer pijnvrij te laten lopen.

Wanneer u steunzolen gaat gebruiken, hebt u schoenen nodig met een uitneembare binnenzool zodat er ruimte is voor de steunzool. Hoe dunner de steunzool onder de voorvoet is hoe minder het effect van de zool zal zijn. Een dunne steunzool helpt minder, maar past wel in meer schoenen met een uitneembaar voetbed. Een dikke steunzool kan meer drukvermindering (meer effect) geven, maar past in minder schoenen.

Voorbeeld van een steunzool

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.