Therapiesokken

Verdelen van druk

Door te zorgen dat de druk verdeeld wordt, kan de pijn verminderen. Therapeutische sokken worden met name ingezet wanneer onder de sesambeentjes geen of (te) weinig vetkamers zitten, dan ‘prikken’ de sesambeentjes tegen de huid. Hierbij heeft u het gevoel 'op de botjes te lopen'.

Speciaal voor dit doel zijn er therapeutische sokken met een gellaag aan de binnenkant, precies waar de sesambeentjes op de grond drukken. In milde gevallen kan een therapeutische gelsok voldoende zijn om u weer pijnvrij te laten lopen.

Wanneer u therapeutische sokken gebruikt heeft u geen speciale schoenen nodig. Er zijn dunne en dikke therapiesokken, voor elegante en sportieve schoenen. Therapeutische gelsokken kunnen gebruikt worden in combinatie met steunzolen en kunnen normaal gewassen worden.

Therapiesok voor pijnlijke sesambeentjesTherapiesok voor pijnlijke sesambeentjesTherapiesok voor pijnlijke sesambeentjesTherapiesok voor pijnlijke sesambeentjes

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.