Steunzolen

Meer steun, minder pijn

Uw podoloog of podotherapeut kan een volcontactzool bij u aanmeten. Een volcontactzool zorgt dat de gewrichten in uw voet minder hoeven te bewegen. Minder beweging van gewrichten met artrose betekent ook minder pijn. Met een volcontactzool kunt u verder lopen voordat het pijn gaat doen en is het vaak mogelijk om weer deel te nemen aan activiteiten. Om zoveel mogelijk nut te hebben van uw steunzool, is het belangrijk dat u de zool combineert met een goede schoen.

Wanneer u volcontactzolen gaat gebruiken, heeft u schoenen nodig met uitneembare binnenzool zodat er ruimte is voor de volcontactzool. Omdat u een schoen zoekt die goed afwikkelt én een uitneembare binnenzool heeft, bent u helaas wel wat beperkt in uw schoenkeuze.

Voorbeeld van een steunzool

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.