Beide voeten tegelijk opereren?

Afhankelijk van het type operatie

Mensen die dezelfde klachten aan beide voeten hebben, vragen regelmatig of beide voeten tegelijkertijd geopereerd kunnen worden. Dit kan inderdaad voordelen hebben, bijvoorbeeld dat u niet twee keer een operatie en revalidatie hoeft te doorstaan. In sommigen gevallen is het goed mogelijk om aan twee voeten tegelijkertijd geopereerd te worden, vooral als u na de operatie de voeten gewoon mag gebruiken. Dit is echter niet na iedere voetoperatie het geval. Soms mag u de geopereerde voet een tijd niet belasten. In dat geval is het lastig om aan twee voeten tegelijkertijd geopereerd te worden, maar onmogelijk is het niet.

Of u wel of niet aan twee voeten tegelijkertijd geopereerd kunt worden hangt af onder andere uw leeftijd, mobiliteit de operatietechniek etc. Uw chirurg kan u hierover adviseren.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.