Het plannen van de operatie

Regel hulp voor na de operatie

Omdat het herstel lang duurt, is het belangrijk de operatie goed te plannen. Indien u belangrijke verplichtingen heeft, of een vakantie heeft geboekt, dan is het verstandig om niet in de maanden voorafgaand een voetoperatie te plannen. Bij de Bergman kliniek (locatie Naarden) kunt u uw operatie maximaal 3 maanden vooruit inplannen.

Voor de operatie zelf hoeft u zich in principe niet veel voor te bereiden. Het is wel belangrijk dat u van te voren nadenkt over de tijd ná de operatie. Na sommige operaties zult u een tijd niet kunnen werken. Breng uw werkgever hier op tijd van op de hoogte.

De eerste weken na een voetoperatie bent u meestal afhankelijk van andermans zorg. U kunt niet koken, wassen, strijken of boodschappen doen. De eerste twee weken zit u op de bank met uw been omhoog. Bij wat uitgebreidere ingrepen kunt u vaak weken tot maanden geen auto rijden, met name als het rechterbeen geopereerd is en u geen beschikking heeft over een automaat.

U zult dus van te voren moeten organiseren dat iemand u met de essentiële dagelijkse taken helpen kan, zoals schoonmaken, boodschappen doen en het bereiden van maaltijden. Organiseer eventueel zorg voor uw kinderen en/of huisdieren. Indien u klachten heeft aan de armen of schouders, waardoor het lopen met krukken wordt bemoeilijkt, kan het nodig zijn een rolstoel te huren.