Na de operatie

Bijkomen op de recovery

Als de operatie voorbij is, stopt de anesthesist met het toedienen van het narcosemiddel. U komt dan na verloop van tijd vanzelf bij. Na de operatie wordt u naar de recovery (uitslaapkamer) gebracht, dat is een aparte ruimte vlakbij de operatiekamer. Hier wordt u verzorgd door een gespecialiseerde verpleegkundige die erop toeziet dat u rustig bijkomt. Tot die tijd bent u nog aangesloten op de bewakingsapparatuur.

Ook na een operatie met een ruggenprik gaat u naar de recovery. Op de recovery wordt uw voet gekoeld door middel van een koelschoen. Meestal blijft u ongeveer een half uur op de recovery.

Als u helemaal wakker bent, kunt u terug naar de verpleegafdeling. Op de verpleegafdeling zal de fysiotherapeut langskomen om u oefeningen uit te leggen die u na de operatie zult gaan doen. Indien u gips krijgt, krijgt u ook anti-trombose prikjes voorgeschreven. U krijgt op de verpleegafdeling uitleg hoe u de prikjes kunt toedienen. Het is mogelijk dat u na de operatie pijn heeft of misselijk bent. Meldt u dit dan bij de verpleegkundige. Deze klachten zijn over het algemeen goed te behandelen.

Soms is het nodig na de operatie een extra dag op de verpleegafdeling te blijven.