Schoenadvies

Hoogte van de hak

Schoenen met hoge hak zijn niet goed voor uw voorvoet. Er komt dan veel meer gewicht op uw voorvoet. Het beste kunt u voor uw normale dagelijkse activiteiten schoenen kiezen waarbij de zool onder de hak 1 tot maximaal 2 cm hoger is dan onder de voorvoet. Sportschoenen kunnen ook helpen bij voorvoetpijn.

Draag de juiste sportschoen

Wanneer u sport, kies dan schoenen die passen bij de sport die u doet, draag bij hardlopen bijvoorbeeld een hardloopschoen en geen tennisschoenen.

Maak het makkelijk voor uw voorvoet

Bij een pijnlijke voorvoet, hebt u baat bij schoenen waarvan de neus wat meer omhoog staat. Bij zulke schoenen komt er minder druk op uw voorvoet tijdens het lopen. Er zijn gewone schoenen en sportschoenen te koop die de neus naar boven afgerond hebben. Hierbij kunt u als voorbeeld denken aan het schoentype Mephisto Sano. In schoenenwinkels die lid zijn van de Podo Linéa kunt u advies krijgen over zulke schoenen.

Voorbeeld van een afrolschoen

Voorbeeld van een schoen met een flauwe buiging van de hiel naar de teen, een zogenaamde afrolschoen

In sportwinkels die verschillende runningschoenen verkopen, kunt u advies krijgen over hardloopschoenen die geschikt zijn voor een pijnlijke voorvoet.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.