Hoe herkent uw specialist voorvoetklachten?

Lichamelijk onderzoek

Bijna altijd kan de diagnose gesteld worden aan de hand van uw klachten en lichamelijk onderzoek. Ook kan een echo van uw voet gemaakt worden. Uw specialist kan dan de kwaliteit van het beschermende vetkussen onder uw voorvoet beoordelen en het gebied om de kopjes van de middenvoetsbeentjes bekijken.

De linker schoen (voor de kijker rechts) heeft veel meer slijtage aan de buitenzijde van de schoen. Over het algemeen geeft het lopen over de buitenzijde van de voet veel klachten.

Bij de rechter steunzool is er veel meer slijtage aan de buitenzijde van de zool, en bij de linker zool is er veel meer slijtage onder de bal van de voet en de tweede en derde teen.

Soms wordt een röntgenfoto gemaakt van uw voet, vooral om te kijken of er geen andere oorzaken zijn van de pijn. Aanvullend onderzoek zoals MRI is bijna nooit nodig bij pijn onder uw voorvoet.

Lees meer over echografie

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.