Is mijn specialist bekwaam?

Controleer lidmaatschap GRECMIP

De minimaal invasieve operatietechniek van de voet is nog zo kort geleden ontwikkeld dat er nog geen chirurgen zijn die deze techniek tijdens hun opleiding geleerd hebben. De specialisten die deze techniek gebruiken, hebben dus na hun opleiding zich hierin moeten bijscholen.

Vraag uw specialist of hij/zij lid is van de GRECMIP (Group de Recherche en Chirurgie Mini Invasive du Pied): grecmip.org. Dit is de Europese organisatie die trainingen organiseert op het gebied van minimaal invasieve chirurgie, en tevens veel onderzoek doet. Om lid te kunnen worden van de GRECMIP moet een chirurg een aantal trainingen hebben gevolgd, en dat geeft u als patiënt wat meer zekerheid over de kundigheid van uw operateur.

Indien u op zoek bent naar een chirurg die bekwaam is in minimaal invasieve chirurgie, kunt u deze vinden op grecmip.org.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.