Complicaties na een kijkoperatie van de enkel

Zeldzaam bij een kijkoperatie

Een kijkoperatie van de enkel is een kleine ingreep en geeft niet vaak complicaties. Toch kunnen bij iedere chirurgische ingreep, hoe klein ook, complicaties optreden. De complicatie die het vaakst voorkomt, is dat een huidzenuwtje tijdens de operatie beschadigd raakt of later verkleefd raakt in het littekentje.

De plaats waar de sneetjes in de huid zijn gemaakt, kunnen soms wat lang iets pijnlijk en verdikt zijn. Meestal verdwijnt dit probleem in een paar maanden tijd.

Indien u via een kijkoperatie geholpen bent aan een te strakke buigpees van de grote teen, kan de zenuw die naast deze pees ligt beschadigen. Dit kan pijnklachten en/of gevoelsstoornissen in de voet geven.

Een infectie na een kijkoperatie is heel erg zeldzaam. Mocht u een wond ter hoogte van de enkel hebben, dan is het beter de operatie uit te stellen. Deze wond zorgt ervoor dat u meer kans heeft op een infectie.

Een enkele keer ontstaat er een nabloeding of trombose in het onderbeen.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.