Siliconenorthese

Bescherming van de tenen

Door de bunionette kunnen uw tenen opzij gedrukt worden. Dit kan erg pijnlijk zijn. De pijn wordt veroorzaakt doordat uw tenen tegen de schoen of een naburige teen drukken. Om deze tenen te beschermen kan de podoloog of podotherapeut een soort gel-laag om de tenen maken. Dit heet een siliconenorthese. De siliconenorthese is afneembaar, wasbaar, gaat langere tijd mee en is meestal klaar terwijl u wacht. Vaak loopt u al meteen zonder pijn de praktijk weer uit. De tenen worden er jammer genoeg niet recht mee.

Vind uw podoloog

Podozorg Nederland is een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien. En zo handelen zij; voor elke voetklacht de beste oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

Vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt op podozorg.nl

Vind uw podoloog

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.