Steunzolen

Stugge en soepele hamer- en klauwtenen

U kunt bij uw podoloog of podotherapeut een steunzool aan laten meten. Er kunnen zowel voor stugge als voor soepele hamertenen en klauwtenen steunzolen gemaakt worden.

Voorbeeld van een steunzool

Steunzool bij stugge hamerteen of klauwteen

Een stugge hamerteen of klauwteen kan niet meer rechtgemaakt worden met een steunzool. Het doel van de zool is dat u prettiger loopt, ondanks uw kromme teen. In de steunzool wordt extra ruimte gemaakt voor de kopjes van de middenvoetsbeentjes, bij het begin van de tenen, en extra ondersteuning net achter de kopjes van de middenvoetsbeentjes. Op deze manier komt er minder druk op deze kopjes waardoor de pijn afneemt.

De steunzolen kunnen ook helpen bij de afwikkeling van de voet; dat is het meebuigen van de voet tijdens het lopen. Ook komt er door de steunzolen minder druk op de teentopjes tijdens het lopen waardoor de pijn afneemt.

De steun net achter de teengewrichten stimuleert dat de tenen zich strekken.

Steunzool bij soepele hamerteen of klauwteen

Bij soepele tenen kan een steunzool de tenen stimuleren om zich te strekken. Wanneer de tenen zich strekken, wordt de voet iets langer. Hiermee moet u rekening houden in uw schoenmaat. Overleg hierover met uw podoloog of podotherapeut.

Vind uw podoloog

Podozorg Nederland is een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien. En zo handelen zij; voor elke voetklacht de beste oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

Vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt op podozorg.nl

Vind uw podoloog

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.