Behandeling met operatie

Kijkoperatie bij een te strakke buigpees

Met een kijkoperatie van de enkel wordt getracht de lange buigpees van de grote teen zijn normale functie (terug) te laten krijgen. Als de lange buigpees normaal kan bewegen kan de normale werking van de voet worden hersteld.

De kijkoperatie vindt plaats met een ruggenprik of onder narcose. De operatie wordt via de achterzijde van de enkel uitgevoerd via twee kleine sneetjes in de huid. U wordt hiervoor op de buik gelegd. Er wordt een kijkbuis naar binnen gebracht. Door de kijkbuis in de enkel te bewegen, kan de enkel aan de binnenzijde worden bekeken. Via deze kijkbuis wordt ook wat water in de enkel ingebracht. Hierdoor ontstaat er een ruimte (een ‘waterbubbel’) waardoor al het weefsel goed zichtbaar wordt. Met behulp van wat kleine andere instrumenten kan nu het overtollige weefsel worden verwijderd. Als dat nodig is, wordt met een speciale frees het enkelkanaal waar de pees doorheen loopt wat wijder gemaakt.

De operatie duurt meestal een half uur. De kleine sneetjes worden gehecht en om de enkel wordt een drukverband aangelegd. De operatie vindt plaats in dagbehandeling. Dat betekent dat u één tot twee uur voor de operatie aanwezig bent en ongeveer twee uur na operatie wanneer u zich weer goed voelt naar huis mag.

Over de kijkoperatie

Over drs. W. Metsaars

Over dokter Metsaars

Drs. W. Metsaars is een ervaren orthopedisch chirurg die sinds 2013 volledig gespecialiseerd is in voet- en enkelklachten. Zij heeft uitgebreide expertise opgebouwd en behandelt patiënten met uiteenlopende voet- en enkelproblemen, zowel uit Nederland als internationaal.

Lees meer

Onze patiënten aan het woord

Bekijk alle ervaringen

  • Ervaring van Joke Wesseling

    Zeer geslaagde operatie, nauwelijks pijn gehad. Heldere begeleiding en goede service. Ik liep direct weer op gewone schoenen.

  • Ervaring van Marcelle

    Geen pijn gehad na de operatie. Alles is goed genezen en ik loop trots weer in sportschoenen. Een geweldige ervaring!

  • Ervaring van Jacob

    Na de operatie geen ontsteking of pijn meer. Zeer tevreden over de persoonlijke en deskundige zorg die ik heb ontvangen.

  • Ervaring van Corrie

    Geweldig behandeld, geen problemen tijdens herstel. Ik ben zo tevreden dat ik in september voor de andere voet terugkom!

  • Ervaring van Jolanda

    Nog nooit zulke mooie én pijnvrije voeten gehad. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet.

  • Ervaring van Inge

    Weinig pijn gehad en alles verliep zoals verteld. Ik loop weer prima en ben blij dat ik de operatie heb gedaan!

  • Ervaring van Hans

    Na een complexe ingreep en intensief herstel kan ik weer normaal lopen. Mijn enkel voelt als herboren.

  • Ervaring van Hulya

    Na jaren pijn loop ik nu weer 13 km om de dag. De pijn is draaglijk en mijn kwaliteit van leven is enorm verbeterd.

  • Ervaring van Corrie Laernoes

    Langdurige pijnklachten zijn verdwenen. De ingreep was succesvol en ik kan weer leuke schoenen dragen. Had ik het maar eerder gedaan!

arrow_circle_left arrow_circle_right

Veelgestelde vragen

Bekijk meer vragen

Zijn alle zorgverleners in het diagnosecentrum paramedisch hoog opgeleid?

Ja, alle zorgverleners zijn paramedisch hoog opgeleid gespecialiseerd in voet- en enkelklachten.

Consult aanvragen Consult aanvragen