Orthopedische maatschoen

Wanneer een stijve zool en afwikkelbalk niet meer helpen

Wanneer een stijve zool en afwikkelbalk niet meer helpen kan een orthopedische maatschoen voorgeschreven worden, met een enkel-voet voorziening (EVO). Dit is nodig om het aangedane gewricht te immobiliseren.

In een orthopedische maatschoen kan een EVO vaak ‘onzichtbaar’ verwerkt worden. Dit is een steun om de enkel en de voet die de bewegingen van enkel en voet vermindert, daarmee kan de pijn belangrijk afnemen. Orthopedische schoenen worden vergoed door de zorgverzekering, minus een wettelijke eigen bijdrage.

Foto door Schoenmaker aan Huis

Vind uw podoloog

Podozorg Nederland is een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien. En zo handelen zij; voor elke voetklacht de beste oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

Vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt op podozorg.nl

Vind uw podoloog

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.