Steunzolen

Toepassen van een volcontactzool

Uw podoloog of podotherapeut kan een volcontactzool bij u aanmeten. Een volcontactzool zorgt dat de gewrichten in uw voet minder hoeven bewegen. Minder beweging van gewrichten met artrose betekent ook minder pijn. Met een volcontactzool kunt u verder lopen voordat het pijn gaat doen en is het vaak mogelijk om weer deel te nemen aan activiteiten.

Wanneer u volcontactzolen gaat gebruiken, hebt u schoenen nodig met een uitneembare binnenzool zodat er ruimte is voor de volcontactzool.

Voorbeeld van een steunzool

Vind uw podoloog

Podozorg Nederland is een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien. En zo handelen zij; voor elke voetklacht de beste oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

Vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt op podozorg.nl

Vind uw podoloog

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.