Medicijnen

Ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID’s)

Ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID’s), zoals naproxen, ibuprofen of diclofenac, zorgen ervoor dat de ontstekingsreactie in of rondom de pees vermindert. Ze werken dus niet alleen goed als pijnstiller, ze kunnen ook een helend effect hebben op de pees zelf. Helaas geven deze middelen regelmatig vervelende bijwerkingen.

Het is ook mogelijk om een NSAID in gelvorm op de pijnlijke plek te smeren. In gelvorm hebben NSAID’s over het algemeen minder vervelende bijwerkingen dan wanneer u deze als tablet inneemt. Deze NSAID-gels kunt u bij de drogisterij kopen, bijvoorbeeld diclofenac-gel 1-3% of ibuprofen-gel 5%. Deze kunt u 2 tot 4 maal per dag zacht op het pijnlijke plekje smeren.

Lees voor u het medicijn gaat gebruiken altijd eerst de bijsluiter. Wilt u NSAID’s voor langere tijd gaan gebruiken, overleg dan altijd eerst met uw arts.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.