Oefeningen

Overleg met uw fysiotherapeut

Met oefeningen kunt u uw voorste scheenbeenspier en de pees wat verlengen. Wanneer de spier en pees wat langer zijn, komt er minder rek op de pees wanneer u uw voet omlaag beweegt. Uw fysiotherapeut kan beoordelen of u uw ontstoken pees mag belasten en met oefeningen mag beginnen.

Excentrische oefeningen

Excentrisch oefenen zijn speciale oefeningen die helpen om een pees weer belastbaar te maken. Excentrisch oefenen helpt over het algemeen goed bij chronische peesklachten van de voet. Er is echter niet veel onderzoek gedaan naar het effect van excentrische oefeningen specifiek bij klachten van de pees van de voorste scheenbeenspier. Overleg daarom eerst met uw fysiotherapeut voor u met excentrisch oefenen begint.

Meer informatie

De oefening is een kracht oefening met een elastieken band om de voet. Lees meer over deze oefening via de onderstaande knop!

Bekijk de oefening

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.