Na de operatie van een pijnlijk os tibiale externum

Na de operatie krijgt u een gips om de voet en onderbeen tot aan de knie. Op dit gips mag u nog niet staan, u heeft dus krukken nodig. 2 weken na de operatie krijgt u een loopgips. Het loopgips draagt u nog 4 weken. Deze tijd is nodig om de botten goed aan elkaar te laten groeien. Indien er ook een platvoetcorrectie is uitgevoerd, geldt een andere nabehandeling: lees hierover meer bij revalidatie na een platvoetoperatie.

Voet omhoog

De eerste week moet u met uw voet omhoog zitten. Ook wanneer u in bed ligt, legt u uw voet omhoog met bijvoorbeeld een kussen.

Autorijden

Met gips of een revalidatieschoen kunt u niet autorijden, tenzij u een auto hebt met automatische versnelling en u aan uw linkervoet bent geopereerd. In alle andere gevallen duurt het 6 weken voordat u kunt autorijden.

Wanneer kan ik mijn dagelijkse activiteiten weer doen?

Meestal kunt u na 3 tot 4 maanden weer normaal al uw dagelijkse activiteiten uitvoeren. Het is normaal om wat pijn of een ongemakkelijk gevoel te hebben aan de voet tot 4 tot 6 maanden na de operatie.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.