Welke behandelingen zijn er voor een vermoeidheidsbreuk?

Operatief en niet-operatief

Als u vermoedt dat u een stressfractuur in uw voet, onderbeen of enkel hebt, is het allereerst belangrijk dat u stopt met de activiteit die de breuk veroorzaakt heeft. Als u de pijn negeert en doorgaat met belasten kan dit als gevolg hebben dat het bot volledig breekt. Het is verstandig uw huisarts, podoloog/podotherapeut te raadplegen.

Een operatie is maar heel zelden nodig bij een vermoeidheidsbreuk. Bijna altijd bent u goed geholpen met een niet-operatieve behandeling. Ook zelf kunt u al het één en ander doen.

Vind uw podoloog

Podozorg Nederland is een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien. En zo handelen zij; voor elke voetklacht de beste oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

Vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt op podozorg.nl

Vind uw podoloog

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.