Steunzolen

Druk op de botten verminderen

Uw podoloog of podotherapeut kan een steunzool voor u maken. Met steunzolen kan vooral de druk op botten in de voet verminderd worden, een stressfractuur in het onderbeen is moeilijker te behandelen met een steunzool. Een steunzool wordt vaak verstrekt in combinatie met een schoenaanpassing in de periode vlak na het oplopen van een stressfractuur. Als de overbelasting komt door bijvoorbeeld een verkeerde drukverdeling in de voet kan met steunzolen soms de druk en/of schuifkracht op het aangedane bot verminderd worden.

Vind uw podoloog

Podozorg Nederland is een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien. En zo handelen zij; voor elke voetklacht de beste oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

Vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt op podozorg.nl

Vind uw podoloog

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.