Voor wie is deze injectie geschikt?

Patiënten met minder ernstige slijtage

Afhankelijk van de ernst van de slijtage van uw enkel kunt u in aanmerking komen voor de injecties. Bij zeer ernstige slijtage is de kans op verbetering van de klachten door een injectie met groeifactoren geringer dan bij minder ernstige slijtage, vandaar dat bij ernstige slijtage de injectie met groeifactoren niet geadviseerd zal worden. Mensen bij wie op de röntgenfoto niet veel slijtage van de enkel te zien is, kunnen toch veel pijnklachten ervaren. Voor deze mensen is de injectie met lichaamseigen groeifactoren een veelbelovende behandeling.

Indien u denkt voor deze behandeling in aanmerking te komen, kunt u de huisarts vragen een verwijzing te schrijven voor een afspraak bij Dr. M. Moen, sportarts bij de Bergman kliniek (locatie Naarden) te Naarden.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.