Herstellen na de operatie

Drukverband of gips

Na de operatie worden de sneetjes geplakt en wordt er een drukverband aangelegd, behalve wanneer uw enkel is vastgezet, dan krijgt u gips. Het drukverband dient u zelf na 48 uur te verwijderen. Daarna gebruikt u een steunkous om de enkel, deze krijgt u mee na de operatie.

Vlak na de operatie krijgt u van de fysiotherapeut instructies of u de enkel mag belasten, en hoeveel. Meestal mag de enkel de eerste twee weken niet belast worden, dus is het verstandig om van tevoren een paar krukken te huren en het lopen hiermee al te oefenen.

Ongeveer twee weken na ontslag uit het ziekenhuis, komt u op de poli terug. Er wordt dan gekeken hoe uw enkel herstelt. Afhankelijk van de zwelling van de enkel, mag u de enkel meer gaan belasten. Over het algemeen mag u na 3-6 maanden weer sporten.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.