Behandelingen zonder operatie

Niet-operatieve behandeling van een instabiel teengewricht

De pijn is vaak het ergst bij het lopen, wanneer de tenen meebewegen bij het afwikkelen van de voet. De meeste niet-operatieve behandelingen zijn er daarom op gericht dat de tenen voor een bepaalde periode zo min mogelijk mee hoeven te bewegen wanneer u loopt. Hierdoor wordt de pijn bij het lopen minder en krijgt de eventueel beschadigde plantaire plaat de kans om te genezen.

Voor instabiele teengewrichten beschikt de podoloog of podotherapeut over de volgende niet-operatieve behandelmogelijkheden:

Vind uw podoloog

Podozorg Nederland is een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien. En zo handelen zij; voor elke voetklacht de beste oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

Vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt op podozorg.nl

Vind uw podoloog

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.