Steunzolen die de druk verdelen

Beter verdelen van het gewicht onder de voet

De bedoeling van volcontactzolen is dat ze optimaal over de gehele voetzool aansluiten en ondersteunen. Het gewicht wordt op deze manier gelijkmatiger verdeeld over de gehele voetzool. Om zo’n zool te maken, worden de voeten eerst in gescand met een 3D-scanner, die het hele landschap van de voetzool scant.

Een volcontactzool kan pijnklachten aanzienlijk verlichten. Het nadeel ervan is dat de voet op deze manier ‘verwend’ wordt. Daarom raden we aan de voeten dagelijks pijnprikkels te geven met de voetenroller en/of te trainen door op blote voeten of op grind te gaan lopen.

Let op: genoeg ruimte voor steunzool

Deze zolen nemen ruimte in uw schoenen. Er dient dus altijd nog voldoende ruimte te zijn in uw schoenen voor een volcontactzool. Het beste kunt u deze steunzolen dragen in schoenen die een uitneembare binnenzool hebben. Dan kunt u de standaard binnenzool voor de volcontactzool verwisselen.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.