De teen staat erg hoog en drukt tegen de schoen

Tweede operatie kan nodig zijn

Deze complicatie komt redelijk vaak voor na het vastzetten van het grote teengewricht. Dames kunnen de klachten wat verminderen door een schoen met een wat hogere hak te dragen. De grote teen kan ook met een tweede operatie wat meer naar de grond worden gebracht. Dit is echter een technisch lastig uitvoerbare operatie.

De teen is teveel omhoog vastgezet.

Bij deze patiënte is de grote teen vastgezet. De stand van de het vastgezette gewricht is niet goed, het staat te hoog. Omdat de patiënte toch grondcontact wil maken, buigt het laatste teenkootje naar beneden.

Dezelfde patiente na een hersteloperatie. De stand van het vastgezette gewricht van de grote is gecorrigeerd. De grote teen staat nu dichter bij de grond, waardoor de patiënt niet meer automatisch het laatste kootje van de grote teen naar beneden buigt.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.