Ervaring van Carolien

Hallux rigidus (stijve grote teen)

Geplaatst op 12-01-2017

Ik ben 25 januari 2016 door dr. Bella van Dalen geopereerd, en heb haar op de operatie tafel nog gevraagd als ze alsjeblieft haar best wou doen zodat ik er weer mee kan hardlopen. Het teengewricht aan mij rechter voet is vast gezet. Ik als frequent hardloopster kon niet zo veel meer, altijd pijn enz.

Eind mei ben ik weer voorzichtig begonnen met de opbouw van mijn hardlopen en het gaat geweldig. Ik heb later vernomen dat Bella van Dalen mijn teen een klein beetje korter gemaakt heeft dan dat ze normaal doet i.v.m. de afwikkeling voor het hardlopen en dit gaat zo goed! Ik heb nergens geen last meer van en kan echt alles weer.

In september heb ik de cros triatlon op Ameland meegedaan en ging buitengewoon goed, en inmiddels mijn eerste trail gelopen nog een snelle loop op de weg meegedaan. 14 januari doe ik de Run forest run 15 km. Appelscha mee dus al met al ben ik erg blij met mijn nieuwe teen. Mijn dank aan jullie allemaal.

Vriendelijke groeten,

Carolien Rudolphy

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.