Welke behandelingen zijn er voor tenenlopen?

Afhankelijk van oorzaak en type

De behandeling bij tenenlopen hangt af van de leeftijd van het kind, hoe erg het kind op de tenen loopt en de oorzaak van het tenenlopen. Als het kind net begonnen is met lopen en naast het tenenlopen wel normaal op de hielen kan staan, kan gewoon afgewacht worden hoe het looppatroon zich ontwikkeld. Tot de leeftijd van 3 jaar hoeft geen behandeling te worden gestart. Wel is het verstandig de ontwikkeling iedere 6 maanden te laten volgen door een arts. Bij ernstigere vormen van tenenlopen is vaak wel een behandeling nodig. De arts bepaalt of een behandeling nodig is.

Allereerst zal geprobeerd worden zonder operatie te behandelen. Als er na een jaar van een conservatieve (dus niet operatieve) behandeling nog onvoldoende verbetering is, kan een operatieve ingreep worden overwogen.

Selecteer een voetbehandeling

Kies hieronder uit operatieve en niet-operatieve behandelingen voor tenenlopen.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.