Voetverzorging

Tips voor het verzorgen van uw voeten

Goede voetverzorging helpt vaak om overtollig eelt te voorkomen of verminderen. Hier volgen enkele voetverzorgingstips.

Droog de voeten goed af na het wassen, ook tussen de tenen. Smeer wanneer u een droog huidtype heeft uw voeten in met een vocht inbrengende crème. Hierdoor verhoogt u de weerbaarheid van de huid.

U kunt zelf ook het eelt verwijderen. Neem dagelijks een warm voetbad, laat het eelt zacht worden en haal het weg met de hiervoor bestemde hulpmiddelen (puimsteen, raspen etc., deze zijn te koop in de drogisterij). Breng daarna een vocht inbrengende crème aan om de huid wat zachter maken. Er zijn ook goede voeten peelings en scrubs verkrijgbaar om overtollig eelt te verminderen. Haal nooit AL het eelt weg, een klein beetje eelt is juist goed om de voet te beschermen. Probeer nooit het eelt zelf te verwijderen met een (scheer)mes of een schaar. Eventuele kloven kunnen behandeld worden met ontsmettende zalf, zoals povidonjodium.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.