Steunzool

Extra steun onder de voet

Er kan een steunzool gemaakt worden waarmee er geen druk meer komt op het neuroom van Morton. Hierdoor verminderen de klachten en wanneer de klachten niet chronisch zijn kan een steunzool voor herstel zorgen.

Herstel van een neuroom gaat langzaam. Ervaring leert dat een neuroom met de juiste steunzool kan herstellen met een snelheid van 1 mm per jaar. Neuromen die klachten geven zijn meestal 5 mm of dikker in doorsnede. Volledig herstel duurt dus minstens een paar jaar.

Voorbeeld van een steunzool

Bij een dik neuroom is een dikke steunzool nodig, omdat een diep gat in de steunzool gemaakt moet worden om het neuroom drukvrij te leggen. Hiermee moet u rekening houden bij uw schoenkeuze; om een goed effect te bereiken, moet u een schoen hebben die breed genoeg is en een uitneembare binnenzool heeft, en geen hoge hak.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.