Herstellen na de zenuwsparende operatie

Kleinere wond, dus een sneller herstel

Met de zenuwsparende operatiemethode kan het herstelproces sneller verlopen dan bij het volledig weghalen van het neuroom, het wondje is ook veel kleiner.

Na de operatie wordt een drukverband aangelegd dat 2 dagen moet blijven zitten. De eerste twee dagen moet u volledige rust nemen, met het been omhoog. U mag uitsluitend enkele passen in de kamer zetten, en lopen voor toiletbezoek. U krijgt in de Bergman kliniek (locatie Naarden) een platte revalidatieschoen mee waarop u na deze twee dagen mag lopen. Om het wondje goed te laten genezen, moet u de eerste 2 weken na de operatie geen langere afstanden lopen, en geen hele dagen staand werk verrichten. Daarna kunt u de belasting langzaam gaan opvoeren op geleide van de pijn.

Voorbeeld van een revalidatieschoen

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.