Welke klachten geeft een neuroom van Morton?

Vooral pijnklachten

De belangrijkste klacht van een neuroom van Morton is pijn. De pijn zit meestal onder de voorvoet bij het begin van de 3e en 4e teen met uitstraling naar de tenen. De pijn in de tenen voelt brandend of stekend of als kramp of elektrische prikkeling. Vaak is er ook een doof gevoel in de 3e en 4e teen.

Een Mortons neuroom geeft pijn onder de bal van de voet met soms uitstraling naar de tenen. De plek van de uitstraling is rood gearceerd op de rechter afbeelding.

De pijn wordt erger tijdens lopen en belasten, vooral bij het dragen van strakke schoenen of hoge hakken. Als de schoen wordt uitgedaan en door masseren van de voet wordt de pijn minder. U kunt het gevoel hebben dat er 'iets zit' of dat er 'iets verschiet'.

Kan een neuroom van Morton over gaan?

Dat hangt van uw klachten af en van hoelang u het neuroom al hebt. Als het neuroom van Morton nog maar kort bestaat en u hebt ook periodes zonder klachten, kan het neuroom soms vanzelf genezen. Bestaat het neuroom al langer (meer dan een jaar) en zijn de klachten er altijd, dan gaat het neuroom niet meer vanzelf over, u hebt dan een behandeling nodig.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.