Resultaten van de operatie

80% tot 95% tevreden

Zo’n 8 weken na de operatie zijn bij 80 tot 95% van de patiënten de oude pijnklachten verdwenen. Er is dan nog wel wat ongemak voelbaar als gevolg van de operatie. Dit trekt langzaam weg. Als er twee verdikte zenuwen bestaan in 1 voet, is de kans op een volledig herstel iets geringer.

In de twee tenen die grenzen aan het neuroom van Morton (rood gearceerd in de afbeelding) is het gevoel meestal tijdelijk of blijvend verminderd of verdwenen. Dit komt doordat een gevoelszenuwtakje is weggehaald.


Voorbeeld van een de plek met verminderd gevoel na de operatie

De lange termijn resultaten (dus jaren na de ingreep) zijn iets minder goed dan vlak na de operatie. Dit kan komen doordat de zenuw weer aangroeit, of mensen steunzolen gaan dragen die op de zenuwstomp drukken. Er kan ook bij de ‘buur’tenen een nieuw Mortons neuroom zijn ontstaan.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.