De zenuw is bij de eerste operatie ‘gemist’

Komt vaker voor bij verwijdering via de bovenkant van de voet

Het verwondert u misschien, maar het komt soms voor dat het stukje weefsel dat bij de operatie is weggehaald, niet het Mortons neuroom blijkt te zijn. De klachten blijven dan na de operatie precies zoals ze voor de operatie waren. Dit probleem kan door een ervaren echografist worden gezien op een echografie van de voet.

Dit gebeurt soms wanneer de operatie vanaf de bovenkant van de voet heeft plaatsgevonden. Aangezien het Mortons neuroom zich namelijk aan de onderzijde van de voet bevindt, is het van de bovenkant van de voet minder makkelijk te bereiken.

Indien uw klachten zo ernstig zijn dat u er een tweede operatie voor over heeft, kan het Mortons neuroom via de onderkant van de voet worden verwijderd.

De zenuw is bij de eerste operatie ‘gemist’

Om via de bovenkant van de voet bij het pijnlijke neuroom te komen, moet een operatieve weg gevonden worden naar de onderkant van de voet. Hierdoor kan het makkelijker gebeuren dat het goede stukje weefsel niet wordt gevonden/weggehaald.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.