Schoenadvies

Zachter leer en wijdere schoenen

U kunt kiezen voor wijdere schoenen, of schoenen van zachter leer. Let erop dat er geen stiksels over de plaats van de bunion lopen, dan kan de schoen daar niet goed oprekken. Er zijn schoenen met een zacht en elastisch bovenwerk, waardoor er minder druk en wrijving op de bult komt.

Voorvoetafwikkeling

Schoenen met een stijve zool waarbij de neus wat naar boven afgerond is, zorgen ervoor dat uw voorvoet minder hoeft te buigen (afwikkelcompensatie). Dit helpt ook de pijn te verminderen.

Schoen met voorvoetafwikkeling

Er zijn zelfs schoenen op de markt die speciaal ontworpen zijn voor voeten met een pijnlijke hallux valgus. U kunt zich hierover laten informeren in een schoenenwinkel met pasvormschoenen.

Schoenenmerken met schoenen die speciaal geschikt zijn voor hallux valgus zijn: Vamos, Aco, Waldlaufer en Gemini. Voor wandelaars heeft het wandelschoenenmerk Hanwag diverse lage en hoge modellen met extra ruimte voor de bult en afwikkelcompensatie.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.